Crash problem

Slashu

13-07-2009 14:03:44

I'm trying to run ogre application with paged geometry things (tree and grass loader).In Debug mode all works fine, but in release my program crashes after compiling and running (got only black screen all the time).

Last part of ogre log shows:

14:49:01: ResourceBackgroundQueue - threading disabled
14:49:01: Particle Renderer Type 'billboard' registered
14:49:01: SceneManagerFactory for type 'OctreeSceneManager' registered.
14:49:01: SceneManagerFactory for type 'TerrainSceneManager' registered.
14:49:01: TerrainSceneManager: Registered a new PageSource for type Heightmap
14:49:01: Added resource location 'd:/demo/media/trees2' of type 'FileSystem' to resource group 'General'
14:49:01: Added resource location 'd:/demo/media/terrains' of type 'FileSystem' to resource group 'General'
14:49:01: Added resource location 'd:/demo/media/grass' of type 'FileSystem' to resource group 'General'
14:49:01: Parsing scripts for resource group Autodetect
14:49:01: Finished parsing scripts for resource group Autodetect
14:49:01: Parsing scripts for resource group General
14:49:01: Parsing script 3d-diggers_fir.material
14:49:01: Parsing script farn1.mesh.material
14:49:01: Parsing script farn2.mesh.material
14:49:01: Parsing script plant1.mesh.material
14:49:01: Parsing script plant2.mesh.material
14:49:01: Parsing script shrooms.material
14:49:01: Parsing script skybox.material
14:49:01: Parsing script grass.material
14:49:01: Finished parsing scripts for resource group General
14:49:01: Parsing scripts for resource group Internal
14:49:01: Finished parsing scripts for resource group Internal
14:49:01: TerrainSceneManager: Activated PageSource Heightmap
14:49:02: Texture: terrain_texture.jpg: Loading 1 faces(PF_R8G8B8,2800x2100x1) with 11 generated mipmaps from Image. Internal format is PF_X8R8G8B8,2800x2100x1.
14:49:04: Texture: terrain_detail.jpg: Loading 1 faces(PF_R8G8B8,256x256x1) with hardware generated mipmaps from Image. Internal format is PF_X8R8G8B8,256x256x1.
14:49:04: Mesh: Loading fir05_30.mesh.
14:49:04: Texture: fir02.jpg: Loading 1 faces(PF_R8G8B8,512x512x1) with hardware generated mipmaps from Image. Internal format is PF_X8R8G8B8,512x512x1.
14:49:04: Texture: fir01.png: Loading 1 faces(PF_A8R8G8B8,512x512x1) with hardware generated mipmaps from Image. Internal format is PF_A8R8G8B8,512x512x1.
14:49:04: Creating resource group BinFolder
14:49:04: Added resource location '.' of type 'FileSystem' to resource group 'BinFolder'
14:49:04: Texture: Impostor.IQCLEEIOPODAADCQTQBZZXKLVYBKWYTZ.128.png: Loading 1 faces(PF_A8R8G8B8,1024x512x1) with hardware generated mipmaps from Image. Internal format is PF_A8R8G8B8,1024x512x1.
14:49:04: OGRE EXCEPTION(2:InvalidParametersException): This pass does not have a vertex program assigned! in Pass::getVertexProgramParameters at ..\src\OgrePass.cpp (line 1325)

Can someone explain me how to fix it?

iisystem

09-10-2009 09:20:01

In DirectX mode, the same problem for me, on Windows XP SP3, NVidia GeForce 4 MX. Using the latest drivers & OGRE 1.6.3.

In OpenGL mode, it runs, but impostors are ugly (look like colored squares).